SOSYAL SORUMLULUK

Topluma hizmet etme, öğrencilerimizin aidiyet, empati, sorumluluk ve problem çözme becerilerini pekiştirir. Bu anlayışla, tüm kademelerde, öğrencilerimizin sosyal fayda bilincine sahip olmaları ve projelerde gönüllü görev almaları hedeflenir. Her öğrencimiz, sorunlar karşısında inisiyatif almaya ve çözüm üretmeye yatkın olması için toplum hizmetlerine yönlendirilir. Öğrencilerimiz, ekip halinde çalışarak çözümüne katkı yapabilecekleri bir sorunu veya ihtiyacı belirler, çözümü planlar ve uygularlar. Ayrıca, sosyal sorumluluk projelerine destek veren sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle iş birliği yapılır.

Gelişim atölyelerinin ayrılmaz bir parçası olarak programlanan topluma hizmet çalışmaları, öğrencilerin yaşı ve bilgi seviyelerine uygun biçimde, bireysel ya da grupla hazırlanacak çalışma planlarına ve projelerine göre uygulanır. Dönem içerisinde öğrenci kulüpleri ve yönetimi ile birlikte planlanan bu projeler, başta gönüllü öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimizin aktif katılımını hedeflemektedir.

Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

1. "Farkındayım-Yanındayım" Projesi:

• Proje Tanımı: MİA Yaşam Merkezi ile iş birliği içinde yürütülen bu projede, zihinsel ve fiziksel engelli bireylerle düzenli olarak buluşmalar yapılarak onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve keyifli vakit geçirmeleri sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz, çeşitli etkinlikler ve atölyeler düzenleyerek bu bireylerin sosyal hayata katılımlarını artırmayı amaçlamaktadır. Etkinlikler arasında el sanatları, açık hava oyunları ve müzik gibi aktiviteler bulunmaktadır. Proje, öğrencilerimizin empati kurma ve toplumsal sorumluluk bilinci geliştirmesine katkıda bulunmaktadır (Haberler)​.

2. Köy Okulları Projeleri:

• Köy Okulları Eğitim Destek Projesi: Köy okullarındaki öğrencilere eğitim desteği sağlamak amacıyla, gönüllü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, köy okullarını ziyaret ederek eğitim materyalleri ve ders destek hizmetleri sunmaktadır. Bu projeler, öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak ve onları motive etmek amacıyla düzenlenmektedir​ .

3. Huzurevi Projeleri:

• Huzurevi Ziyaretleri: Öğrencilerimiz huzurevlerini ziyaret ederek, yaşlılarımızla vakit geçirmekte ve onlara moral ve motivasyon sağlamaktadır. Bu ziyaretlerde çeşitli etkinlikler düzenlenerek, yaşlılarımızın sosyal hayata katılımları desteklenmektedir​​.

Projelerin Amacı ve Etkisi

Anka Bilim Koleji olarak, bu projeler aracılığıyla öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi ve topluma fayda sağlamayı amaçlamaktayız. Her bir projemiz, öğrencilerimizin empati, yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirmekte, onların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

"Birlikte olduğumuz sürece, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur."