ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Ortaokul öğrenci kulüpleri, öğrencilerin farklı ilgi alanlarına yönelik çeşitli seçenekler sunar. Öğrenci kulüplerimiz öğrencide güven ve sorumluluk duygusu geliştirir. Yeni ilgi alanları oluşturmaya ve beceriler kazandırmaya yönelik çalışmalar yapar.  Arkadaşları ile daha iyi bir iletişim kurma fırsatı yakalar. Örneğin, bilim ve teknoloji, spor, sanat, drama, yaratıcı yazma, çevre bilinci, müzik gibi çeşitli kulüp türleri bulunabilir. Bu sayede öğrenciler, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir kulüp seçerek katılabilirler.

Kulüplere katılan öğrenciler, ilgi duydukları alanda yeteneklerini geliştirme fırsatı bulurlar.  Kulüpler sayesinde arkadaşları ile daha iyi bir iletişim Örneğin, sanat kulübüne katılan bir öğrenci resim yeteneğini geliştirirken, spor kulübüne katılan bir öğrenci fiziksel becerilerini artırabilir. Öğrencinin kendini gösterme imkanı bulduğu kulüpler aracılığı ile okullarda yapılan görevlendirmelerde yer alır. Bu da öğrenciye okul içinde yeni imkanlar doğurmuş olur.