İLERİ DÜZEY ÇALIŞMALARIMIZ

BİLİM FELSEFESİ

TOBB Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği öğretim üyelerinden Dr. Anooshirvan Miandji tarafından yürütülmekte olan derslerimizde öğrencilerimiz, bilimle ilgili bazı temel problemlere cevap bulmaya çalışarak bilimin nasıl işlediği ve ayırt edici özelliklerinin neler olduğunu ortaya koymak sureti ile bilimin temellerine dair bir kavrayış geliştirmektedirler. Derslerimizde bilimsel araştırma tekniklerine, bilimsel metodolojilere, bilimsel açıklamalara ve sınamalara da yer verilmektedir.

MATEMATİK YARIŞMA GRUBU

Uygulamalı Matematikçi Prof. Dr. İlyas Haşimov tarafından yönetilen çalışmamız, öğrencilerimizin özgün ve orijinal sorularla problem çözme becerilerini geliştirmelerine odaklanarak ulusal ve uluslararası matematik yarışmalarına hazırlanmalarına katkı sağlamaktadır. Ayrıca, çalışma içeriği, TÜBİTAK Olimpiyatları için de alt yapı oluşturmaktadır.